Nadčasová klasika
Kávová zmrzlina je nadčasová klasika: svěží, krémová a se silnou chutí.
K senzačnímu výsledku vám stačí pár ingrediencí!
Příprava zmrzliny
Ingredience
150 ml mléka
200 g tučné smetany ke šlehání (30%)
100 g cukru
2 vejce
1 šálek kávy Sicilia
Postup
Do mrazničky dejte vychladit nádobu, ve které budete uchovávat hotovou zmrzlinu.
Připravte si šálek kávy a nechte ji vychladnout.
V rendlíku vyšlehejte vejce s cukrem dokud se nevytvoří pěna.
V hrnci ohřejte mléko se zrnky kávy.
Jakmile mléko začne vřít, nalijte jej do rendlíku s vyšlehaným vejcem a cukrem.
Poté promíchejte, několik minut nechte provařit, přidejte uvařenou kávu, sejměte ze sporáku a nechte vše vychladnout.
Směs nalijte do dříve vychlazené nádoby a vložte ji do mrazničky, přičemž každých 30 minut ji promíchejte.
Porci zmrzliny můžete ozdobit kávovými zrny nebo hoblinkami čokolády.
A pokud nemůžete odolat potěšení z espressa, můžete svou zmrzlinu vždy rozpustit v čerstvě uvařené kávě.
Dobrou chuť!