Recept na kávovou zmrzlinu od 101CAFFE'

Nadčasová klasika

Kávová zmrzlina je nadčasová klasika: svěží, krémová a se silnou chutí.

 K senzačnímu výsledku vám stačí pár ingrediencí!

 

Příprava zmrzliny 

Ingredience

150 ml mléka

200 g tučné smetany ke šlehání (30%)

100 g cukru

2 vejce

1 šálek kávy Sicilia 

pár kávových zrn Sicilia

PREMIUM_Sicilia_1

 

Postup

Do mrazničky dejte vychladit nádobu, ve které budete uchovávat hotovou zmrzlinu.

Připravte si šálek kávy a nechte ji vychladnout.

V rendlíku vyšlehejte vejce s cukrem dokud se nevytvoří pěna.

V hrnci ohřejte mléko se zrnky kávy.

Jakmile mléko začne vřít, nalijte jej do rendlíku s vyšlehaným vejcem a cukrem.

Poté promíchejte, několik minut nechte provařit, přidejte uvařenou kávu, sejměte ze sporáku a nechte vše vychladnout.

Směs nalijte do dříve vychlazené nádoby a vložte ji do mrazničky, přičemž každých 30 minut ji promíchejte.

Porci zmrzliny můžete ozdobit kávovými zrny nebo hoblinkami čokolády.

 

A pokud nemůžete odolat potěšení z espressa, můžete svou zmrzlinu vždy rozpustit v čerstvě uvařené kávě. 

 

Dobrou chuť! 

Gelato-al-caffè

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.