V jednoduchosti je krása!
V případě dezertu Panna Cotta také nezaměnitelná chuť a neodolatelnost!
S ovocem, kávou, čokoládou nebo karamelem! Panna cotta, piemontský dezert, milovaný a oceňovaný po celém světě!
101CAFFE' vám přináší jeho rafinovanou a lahodnou variantu a nebude překvapením, že onou rafinovanou přísadou je káva!
Příprava dezertu pro 6 osob
Ingredience
230 ml kávy Premium Mezdè
500 ml tučné smetany ke šlehání (30%)
100 g cukru krupice nebo třtinového cukru
8 g želatiny
1 vanilkový lusk
100 g kvalitní hořké čokolády (70%)
6 formiček na panna cottu nebo puding s kapacitou do 125 ml
Postup
Připravte si kávu 101CAFFE' Mezdè ve vaši moka konvičce, zrnkovém kávovaru nebo jednoduše z kapsle pro systém Nescafé® Dolce Gusto® a Nespresso®
Namočte želatinu do misky se studenou vodou.
Do nepřilnavého hrnce nalijte smetanu, přidejte cukr a vnitřek vanilkového lusku. Vše zahřejte téměř k varu a přidejte nabobtnalou želatinu.
Poté několik sekund promíchejte a následně přidejte 150 ml kávy.
Na závěr směs přeceďte přes jemné sítko a nalijte do formiček na panna cottu. Nechte zcela vychladnout a vložte do chladničky na dobu nejméně 3 - 4 hodin.
Čokoládovo-kávová omáčka
Čtvrt hodiny před servírováním si připravte omáčku.
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu, přidejte 80 ml horké kávy a míchejte, dokud nezískáte tekutou, ale stále hustou omáčku.
Z forem si vyndejte panna cottu na dezertní talířek.
Tip!
Jak vyklopit dezert bez nehody? Namočte čepel nože v horké vodě a projeďte jemně po celém obvodu formy, ale tak abyste dezert nenarušili, formy ponořte na chvíli do vroucí vody a pak dezert vyklopte.
Nakonec ozdobte panna cotta kávovo-čokoládovou omáčkou, nebo podle chuti kávovými zrny (pozor na zuby!)
Dobrou chuť!