Recept od 101CAFFE' - kávová Panna Cotta

V jednoduchosti je krása!

V případě dezertu Panna Cotta také nezaměnitelná chuť a neodolatelnost!

S ovocem, kávou, čokoládou nebo karamelem! Panna cotta, piemontský dezert, milovaný a oceňovaný po celém světě!

101CAFFE' vám přináší jeho rafinovanou a lahodnou variantu a nebude překvapením, že onou rafinovanou přísadou je káva!

 

Příprava dezertu pro 6 osob

Ingredience

230 ml kávy Premium Mezdè

500 ml tučné smetany ke šlehání (30%)

100 g cukru krupice nebo třtinového cukru

8 g želatiny

1 vanilkový lusk

100 g kvalitní hořké čokolády (70%)

6 formiček na panna cottu nebo puding s kapacitou do 125 ml

 

Postup 

Připravte si kávu 101CAFFE' Mezdè ve vaši moka konvičce, zrnkovém kávovaru nebo jednoduše z kapsle pro systém Nescafé® Dolce Gusto® a Nespresso®

 

Namočte želatinu do misky se studenou vodou.

 

Do nepřilnavého hrnce nalijte smetanu, přidejte cukr a vnitřek vanilkového lusku.  Vše zahřejte téměř k varu a přidejte nabobtnalou želatinu.

Poté několik sekund promíchejte a následně přidejte 150 ml kávy.

Na závěr směs přeceďte přes jemné sítko a nalijte do formiček na panna cottu. Nechte zcela vychladnout a vložte do chladničky na dobu nejméně 3 - 4 hodin.

 

Čokoládovo-kávová omáčka

Čtvrt hodiny před servírováním si připravte omáčku.

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu, přidejte 80 ml horké kávy a míchejte, dokud nezískáte tekutou, ale stále hustou omáčku.

Z forem si vyndejte panna cottu na dezertní talířek.

 

Tip! 

Jak vyklopit dezert bez nehody? Namočte čepel nože v horké vodě a projeďte jemně po celém obvodu formy, ale tak abyste dezert nenarušili, formy ponořte na chvíli do vroucí vody a pak dezert vyklopte.

Nakonec ozdobte panna cotta kávovo-čokoládovou omáčkou, nebo podle chuti kávovými zrny (pozor na zuby!)

 

Dobrou chuť! 

panna cotta caffè_2

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.